fredag, november 20

I form

Doris är kennelns gamla krutgumma som definitivt vet hur en slipsten ska dras. Hon är en ragata utan dess like och då menar jag det positivt. Doris är bestämd och tillför klös i flocken. Ingen sätter sig på lilla Doris utan hon talar om var skåpet ska stå och det med besked. Unghundarna lyder hennes minsta vink, hon behöver bara darra lite på läppen under skägget så lyder de unga. Tant Doris är en Grådvärg man inte vill vara utan, hon är full av liv och generös med kärleken. Hon är dessutom kennelns allra lydigaste Vovve som man kan lita på i alla väder.
---   ---   ---
Kanske är jag lite nördig med att undvika onyttig mat och hålla mig och familjen i form. När jag kommer hem från ICA så är det varken Fanta, Oboy, glass eller chokladpudding jag packar upp. Frukt, grönsaker, nötter, keso, makrill och lax är ett måste i vårt kylskåp. Många startar dagen med en kopp kaffe, jag väljer dock att vakna med 1 dl keso;o))
---   ---   ---


Vrid om låren, benen tillbaka, tår peka fram, sänkt häl och sitt på tussen, inte stussen. Inte bli tung i sadeln, blick fram, tummar upp, armbågar in och som pricken över i så ska man ha lika mycket "mus" på båda sidor. Skuldror tillbakalagda, axlar ner, sträckt rygg och spreta med tårna. Lek med lillefingret och håll om med lår och vader. Knäck inte ägget som du låtsar att du sitter på och se till att vara på rätt sittben. Men för Guds skull, spänn magen då Tant lilla och var elastisk i armarna och ha gung i knäna. Var är ridhandskarna, såna kan du inte rida utan. Hujeda mej! Jag började rida på seriös nivå i maj 2014 och det blir bara roligare för varje ridpass oavsett om det är ensam i skogen, hemma på ridbanan, på ridskolan eller privatlektion.Vi brukar köra hästarna i släp till ridhuset där vi tar privatlektioner. Det är oerhört lärorikt och roligt. Jag älskar verkligen utmaningar, lära mig och bli tillrättavisad. Förra gången tränade vi på vår sits, hörnplaceringar och att få hästarna att gå i form på tygel, alltså när hästarna har huvudet sänkt med böjd hals, så deras ryggar sträcks.
---   ---   ---
I'm in it with you!
När man var barn och ung gjorde man sig skyldig till en del olägenheter som man känt sorg, skuld och skam över. När man sen blir vuxen inser man att man var utnyttjad, utan skyddsnät och valmöjligheterna var snäva. Man trodde man var helt ensam men inser långt senare att någon verkligen fanns där. Att kunna dela dunkla minnen med någon som också minns samma sak är läkande och kan tillföra ljus i mörkret. Vänskap, respekt, ärlighet och kärlek är att ta en kula i krig för någon utan att truten sen glappar om det. Tack till gårdagens vapendragare och dagens krigare<3 Sår som inte läker................
cunt
CUNT
CUNT
C U N T